1 Ağustos 2015 Cumartesi

JAPONYA TATİLİNDEN DÖNEN ARKADAŞIMLA RÖPORTAJ


Arkadaşım 3-4 gün önce Japonya'dan döndü.Tokyo ve Osaka'yı yaklaşık 2 hafta gezdi,gördü.Saolsun bana da fotoğraflar gönderdi: ^_^

  
    





(Aynı zamanda hediyeler de almış,elime ulaştığı zaman sizlerle paylaşacağım.)

Japonya'ya,Japonca'ya,animelere ve Japonlara bir hayranlık ve sevgi beslediğim için göremesem de aklımdaki soruları arkadaşımın yardımıyla gidermek istedim.O zaman başlayalım :))

  1. Japonyada karşılaştığın negatif ve pozitif durumlar nelerdi?
  • Pozitif:Hiçbir şekilde halk çevreyi kirletmiyor.Sokakta çöp torbaları bile yok.Herkes çöpünü yanında taşıyor.Ayrıca çok kibalarlar.Sadece turistlere de değil birbirlerine de çok saygılılar.Kurallara tam anlamıyla uyuyorlar ve herkes işini çok ciddiye alarak yapıyor.
  • Negatif:İngilizce bilen kişi sayısı çok az.O yüzden çok sıkıntı çektik ama bir şekilde hallettik.Bunun dışında çok kalabalık.Başka da negatik bir şey yok :)
     2.  Japonlar nasıl insanlar?(Giyiniş,danranış vb.)

  • Herkese karşı kibar ve hoşgörülüler.Kuralları kesinlikle bozmuyorlar.Temizliğe önem veriyorlar.Giyinişleri gerçekten çok özenli.Buna vakit harcadıkları bariz.Özellikle kadınlar ciltlerine ve makyajlarına çok önem veriyor.Ne kadar abartılı ve değişik giysiler giyseler de çok şirin ve güzel oluyorlar.Erkeklerse genelde çanta ile dolaşıyor.Ama el çantası değil,bizim ülkemizde bayanların taktığı gibi kol çantası takıyorlar.Bu onlarda normal bir durum.
      3.Çevre ve yollar nasıl?Japon mimarisinin en belirgin özellikleri ne?

  • Öncelikle bozuk yollar falan yok.Tüm yollar sağlam ve ilk yapıldığı gibi.Bunda hem halkın kullanımı hem de yapı malzemelerinin kaliteliği rol oynuyor.Japon mimarisi ise gelenekler ve çağdaş kültürün kalması.Yeni yapıların neredeyse hepsi geleneklerinden izler taşıyor.

      4.Peki ya Japon yemekleri?Görüntüleri kadar tadları da güzel mi?

  • Özellikle görüntüleri üzerinde uğraşıyorlar.Tadları da güzel ama sırf görüntüsüne bakarak tadmak istediğiniz onlarca farklı yiyecek ve içecek var.
      5.Merak ettiğim bir şey de Japonya'yı genelde gökdelen,ışıklatmalar vb. ile görüyoruz.Doğaya verilen önem nasıl?Yüksek binalar mı yoksa ağaçlık alanlar mı daha geniş yer kaplıyor?

  • Benim beklemediğimden fazla yeşillik alan var.Tabi ki şeehir merkezlerinde binaların etrafında fazla ağaçlık ve yeşillik yok.Fakat çok bahçe var.Özellikle tapınakların çevresi çok yeşil.Japonyanın genelinde doğa gerçekten korunmuş.Uçakta inerken şaşırdık hatta.Hiç beklemediğimiz kadar orman vs. vardı.
      6.Bizim ülkemizde trafik kuralları pek anlam ifade etmiyor.Trafiğin sağdan aktığı Japonya'da durum nasıl?

  • Trafiğin ters olmasına biraz zor alıştık.Yayalar ve sürücüler kurallara çok güzel uyuyor.Mesela yolda hiç araba olmasa da yeşil olmadığı sürece asla karşıya geçmiyorlar.Ve geçişi kesinlikle yaya geçidinden sağlıyorlar.   

      7.Japon otelleri nasıl?Sizden başka hangi milletlerden turistler vardı?

  • Japonyada yer sıkıntısı olduğu için otel odaları küçücük.Kladığımız her iki otelde de çalışanlar güleryüzlü ve saygılıydı.Zaten Japonyada göz göze geldiğiniz her insan eğilip selam veriyor.Otelde de durum aynıydı.Bizden başka Amerikalı turistler bir hayli fazlaydı.
     8.Tatilin boyunca seni şaşırtan bir olay gördün mü?

  • Biraz düşüneyim...Hayır olmadı :)
    9.Japonlar ve Türklerin aynı soydan geldiği söylenir.Birbirimizi genel olarak severiz de.Ortak bir yönümüzü görebildin mi?

  • Misafirperver ve hoşgörülüler ve büyüklere saygı konusunda bizden bile iyiler.
     10.Son olarak Japonya'yı 3 kelime ile anlatır mısın?

  • Sanırım yapamam,çok zor :D
BONUS SORU:JAPONYA'YA TATİLE GİTMEYİ İSTEYEN BİR KİŞİ KAÇ TL'Yİ GÖZDEN ÇIKARMALI VE JAPON YENİ İLE TL ARASINDAKİ DÖNÜŞTÜRME NASIL?

  • 1tl şuan 44.82 yen.Biz orada yaklaşık olarak hesaplarken yenden 2 sıfır atıp 2 ile çarpıyorduk.Örneğin 100 yen 2tl gibi.Japonya'ya gidecek birinin çok farklı imkanları var.Kapsül otellerden 5 yıldızlı otellere,herkesin bütçesine uygun yerler var.Uçak biletlerini de erken aldığınız zaman her şey çok uyguna gelebiliyor.Bu fırstları değerlendirir orada da makul harcamalar yaparsanız rahat bir tatil geçirirsiniz.
Arkadaşıma burdan çoook teşekkür ediyorum,yaklaşık bir 4 yıl sonra da umarım beraber gideceğiz ^_*


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder